torstai 26. marraskuuta 2015

Syksyn kuulumisia

Toiminnan täyteisen syksyn jälkeen alkaa joulu jo hiipiä mieleen, joten on hyvä aika päivitellä kuulumisia koululta! Syksy on kulunut ulkona opiskellen ja osa opettajista on kouluttautunut Ulos oppimaan -koulutuksissa, jonka jälkeen tunteja on pidetty yhä enemmän ulkona. Onnistuu ne kertolaskut ja sanaluokat pihallakin :)Syksy on ollut harvinaisen lämmin ja vähäsateinen ja myös koululaiset ovat saaneet viettää monet metsäretket hienossa säässä. Luokat ovat tehnet omia retkiään lähimaastoon ja koko koulun voimalla on käyty myös hieman kauempana. Viimeisin kokopäivän retki tehtiin Kuhankuonon retkeilyreitistölle, jossa koko koulu kiersi 6km pituisen Savojärven kierroksen.

Reitin aikana opiskeltiin jokamiehenoikeuksia

Lapset löysivät retkeltä monta ihmeellistä asiaa. Pienimmät koululaiset löysivat peikkometsän, noitametsän, ihmettelivät suopursuja, karpaloita ja mudan määrää sekä Martta oli onnistunut näkemään myös sammakon!


Siirtolohkare oli monille uusi juttu ja pitihän siitä ottaa kaikki irti!Retki onnistui hienosti ja jokaisella riitti ihmeteltävää ja opittavaa luonnossa. Kaiken kaikkiaan siis onnistunut päivä!
Luontopäivä Kojonkulman korkeusvuorella vietettiin syyskuussa ja vetovastuussa tällä kertaa olivat 5-6 luokan oppilaat. Isoimmat oppilaat pyöräilivät Korkeusvuorelle ja pienimmät saivat taksikyydin. 5-6 luokan oppilaat olivat keksineet koko päiväksi ohjelmaa. Metsän valloittivat Pinkit puput, Siniset siilet, Punaiset pöllöt, Harmaat hiiret, Mustat muurahaiset, Vihreät varpuset ja Keltaiset karhut. Tehtävärasteilla tuli edetä ohjeistuksen mukaan esimerkiksi tanssien kuin ballerina, hiipien kuin rosvo, lentäen kuin lintu jne. Toiminnan täyteisestä ja onnistuneesta päivästä kiitoksen ansaitsevat 5-6 luokkalaiset, jotka valmistelivat ja toteuttivat koko päivän ohjelman! Roopen ohjeistuksella löytyi vielä oikoreitti pyörille ja matka kohti koulua pääsi alkamaan.

 

Lasten tarinoista koonnut Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti